ZORO

ZORO har taget graffiti fra gaderne og bragt den ind i sit studie, hvor den har udfoldet sig på lærred, skateboards, Arne Jacobsen Series 7 stole og gadeskilte m.m. Hans kunstværker har som udgangspunkt berømte tegneseriefigurer og farverige og fantasifulde bogstavs kombinationer.

Da dokumentarfilmen ”Stylewars”, der handler om New Yorks graffiti miljø, kom til Danmark i begyndelsen af ​​80’erne, sad ZORO en sen aften, og så filmen i tv sammen med sin far.

De blev begge fascineret af denne nye tilgang til at male og tegne, og tilbragte begge resten af ​​aftenen med at lave deres egne graffiti skitser.

ZORO, der elskede at male og tegne, vidste straks at dette var noget for ham, og han begyndte snart at bruge næsten alt sin tid på sit værelse med at tegne og farvelægge skitser. Da alle væggene i hans værelse næsten var dækket med hans malerier, skiftede han sit værelse ud med skolens toiletter, hvor han malede tegneseriefigurer og bogstaver på næsten alle væggene.

ZORO malede sit første legale graffiti i hans gamle børnehave, og hans første ulovlige graffiti var på en væg ved en nedlagt jernbane i Kastrup på Amager.

Tempoet tog hurtigt fart, og ZORO blev i stigende grad fascineret af denne subkultur, hvor man ville gå ud i mørket om natten for at male byens vægge og facader. Meget af hans tid gik med dette. ZORO blev også interesseret i elektric boogie og breakdancing, som også var en del af Danmarks hip hop scene i begyndelsen af ​​80’erne.

Han besøgte ofte Thomas P. Hejle ungdomsklub på Nørreport i København, hvor Københavns breakdansere hver fredag ​​mødtes for at konkurrere mod hinanden.

Alle graffiti malere kom også til Thoms P. Hejle. Her udvekslede de historier om deres graffiti-missioner, og viste hinanden skitser og fotografier af deres ulovlige graffiti malerier, og inden længe havde ZORO glemt alt om electric boogie og breakdance, og koncentrerede sig udelukkende om sin graffiti. Gennem sin gymnasietid brugte ZORO meget af sin tid på at male Københavns facader, og langs byens jernbanespor sammen med sin gode ven CAR.

Da ZORO afsluttede gymnasiet, og kort tid efter startede i militæret, og senere på sergentskolen i Sønderborg, indså han, at der var mindre tid til at bruge på graffiti.

Så da han blev far i 1991, måtte graffitien desværre helt lægges på hylden for en tid.

I 2013 genoptog ZORO sin graffiti karriere da han mødte en af ​​hans gamle venner fra miljøet. Denne overbeviste ham om at gå i gang med at male igen – dog lovligt denne gang – og ZORO blev igen suget ind i graffitiens verden og har næsten malet hver dag siden da …