Vuk uk

(1987), Beograd, Serbien.

Vuk Ćuk er født i Beograd i Serbien.

Allerede fra barnsben udviste Vuk Ćuk en stor interesse og et talent for at skabe kunst, hvilket viste sig at skulle blive hans levevej gennem livet.
Vuk Cuk har sin grunduddannelse i maleri fra Faculty of Applied Arts ved kunstakademiet i Beograd. Under grunduddannelsen gjorde han et udenlandsophold i Wien, hvor han har uddannet sig fra University of Applied Arts. Sin overbygning har han fra Royal Academy of Fine Arts fra Antwerpen i Belgien.

 

Allerede i 2011 havde Vuk Ćuk sin første gruppeudstilling, hvor han udstillede hos Gallery Magacin i Beograd i udstillingen Body 2. Efterfølgende kom flere gruppeudstillinger til samme år heriblandt i Wien, Prag og Ljubljana.

I årene efter bredte Ćuks kunst sig til Nordeuropa, og han udstillede blandt andre hos Galleri Nørballe i Augustenborg samt NordArt i Blidelsdorf samt på IDEA, i København.
I årenes løb har Vuk Ćuk modtaget flere priser for sin innovative kunst, heriblandt Recognition Award fra MAK Museum i Wien, Award for Drawing fra Vladimir Velickovic Fund og Award Miodrag Vujacic Mirski.

Vuk Ćuk er et kendt navn i sit hjemland, Serbien, hvor han ikke blot udstiller meget af sin kunst; han har bemalet Faculty of Applied Arts’ bygningsfacade og er netop blevet udvalgt til at designe Coca Colas design på sommerens glasflasker.
I udkanten af Beograd arbejder Vuk Ćuk i sit atelier. Vægge og gulv bugner af metalplader, færdige værker og reoler med akrylmaling.
Vuk Ćuk er kendt for sin innovative tilgang til den kunst, han skaber. Med andre ord kan Vuk beskrives som en samtidskunstner, som gør brug af de muligheder, som teknologien tilbyder ham; hans kunstneriske færdigheder folder sig ud på en computer-skærm, hvor hans fantasi får lov at få frit lejde i diverse redigering-sprogrammer. Fantasien sætter som bekendt ingen grænser, dog arbejder Vuk målrettet og er bevidst om, hvordan hans kunst skal tage sig ud. Ved computeren arbejder Vuk målrettet med skitser og bearbejdninger af disse.

Forskellige farvekombinationer og forskellige former prøves af, hvorefter de udvalgte skitser lasercuttes til en monumental størrelse i forhold til skitsen. Årsagen til brugen af lasercut skal findes i det faktum, at Vuks arbejder udformes i metal, som bemales med tyktflydende akrylmaling, som er hurtigttørrende. Mønstrene, som ses på metalpladerne, tager ligeledes form på computeren, hvor Vuk reelt ser sit færdige arbejde i miniaturestørrelse. På metalpladen skitseres mønstret, og Vuk bemaler denne med akryl i farverige former og kombinationer.