Nille Bech

Nille Bech er autodidakt billed- og performancekunstner født i 1975 i København DK.

Hun sprang ud som kunstner i 2000 og har lige siden undersøgt forskellige medier og opgaver. Maleri, tegning, monotype, undervisning, vægdekorationer, skulpturering, taler, projekter med eksterne deltagere, samtidsdans og performance.

Kvindekroppen og hunportrættet er væsentlige elementer i Nille Bechs værker. Ofte bruger hun sig selv som model og forskningsmedie til at udforske og legemliggøre følelser eller tilstande. Kvinden i hendes værker er den personificerede tilstedeværelse af co-relation og vende mellem indre og ydre liv, fanget i et udvidet og vægtløst rum. Hvad sker der i nærværets øjeblik. Hun er interesseret i, hvordan vi som mennesker forholder os til os selv og menneskene omkring os, og hvordan vi gennem bevidsthed og bevidsthed kan udvide området med muligheder, frihed og medfølelse. Hendes forsøg er at gøre det usynlige synligt. Forsøger at aktualisere lagene under huden, der er til stede, men næsten usynlige, når vi møder hinanden. Et forsøg på at synliggøre det, der ikke kan tales til ord for at få et indblik i, hvad VÆSEN bringer til GØR

Hendes overbevisning er, at alle medier har sin egen essens og derved tilføjer værdi til hendes valg af projekter.

Hendes værker vises som solo- og gruppeudstillinger i gallerier og museer både nationalt og internationalt. F.eks

Galleri Nørballe (DK), Museum for samtidskunst (MoCa – Beijing) (KINA), Mark Rothko Museum og kunstcenter (LATVIA), Grey Cube Gallery, Helsinki (FIN), Pashmin Art Gallery, Hamburg (GER)