Nana Agger

Mine værker, sten motiver, bære præg af, at jeg er optaget af det abstrakte i tilværelsen, men da jeg ikke maler abstrakt, men naturealistisk, er historierne i stenenes storslåede billedverden, blevet min verden. Jeg kan skildre det jeg ser, så præcist som jeg nu kan, ud fra mine evner og dagen i dag. Det er altså udsnit, eller hele sten, jeg beskriver så klart som jeg ser motivet, på samme måde som jeg skildre landskaber og fugle/dyr.

I Nana Aggers univers sættes naturalistisk og uhåndterligt op imod og væves ind i hinanden, materiale og billedemæssig illusion kolliderer, så erindringsglimt og konkret kunstoplevelse flimrer i beskueren. Kunstneren fortæller med sine alternative virkeligheder væsentlige ting om alle de små og banale og dejlige og trælse ting i menneskers tilværelse, der tilsammen udgør det store livets tæppe, der tager sig allersmukkest ud, når det trævler lidt

Preben Winther, kunstanmelder

Udstillet siden 1974:

I nyere tid.

Transsibiriske drømme, galleri DGV Svendborg – skulptur galleri Weber – Den frie udstillingsbygning i KBH – Nordens hus, Færøerne – Spor, galleri DGV – Siden 1981medlem af Sydfynske kunstnere- Roskilde Palæ, Holstebro, Filosofgangen Odense, SAK hvert år – 7 x Agger, Asnæs, Roskilde palæ, Sak Svendborg, Sverige – Faaborg Kunstforening konservesgården – Galleri Nørballe Middelfart og Augustenborg – 60 års udstilling i 3 etager SAK Svendborg, mange kunstforeninger landet over.

Vis/Download udførlig CV