Astri Luihn

Luihn har udviklet sin egen teknik, hvor hun kombinerer det traditionelle linoleums prints maling på linoleum med mixed media på lærred for at skabe en samtidig helhed.
Luihn arbejder med motiver fra både kultur såvel som natur i en organisk og æstetisk sammensmeltning af landskab og poesi.
Luihns emner afspejler ikke naturen men derimod den levende natur, som vi omgiver os med; afspejlingen er af ikke klipperne i sig selv men fuglelivet, som hører til i klipperne.
Luihns værker er karakteriseret af en sansefyldt simplicitet, som afspejler befrielsen i forhold til den dominante færøske ekspressionisme, som Luihn omgiver sig med, idet hun er bosat på det færøske land. Hun inddrager beskueren ind i et virvar og et spil af kontraster, som ligeledes afspejles i hendes andet store emne; poesien, som hun undersøger genne, et symbolistisk vokabular, som har referencer til den middelalderlige, færøske folkevise.

Hun kombinerer de to emner i hendes malerier, som omfatter den menneskelige oplevelse og eksistens samt den kunstneriske skabelse, kultur og natur, fortid og fremtid samt erkendelse, som altid anskues som muligheder og udfordringer.
Detaljerne synes på en og samme tid at forekomme både naturalistiske og abstrakte; altid både tæt på og langt væk, her og der.
Det uendelige og det evige i de dirrende planer synes at stå mod den mindste skabning på klippeafsatsen; det kendte mod det ukendte, det sikre og det harmoniske mos det usikre og det uharmoniske. Værkerne kaster bolden op til beskueren, hvorved det er op til denne enten at føle angst eller trøst i fordybelsen.