Franz Beckerlee kom i lære som værktøjsmager efter realeksamen. Han var stærkt inspireret af Robert Jacobsen, og begyndte allerede som 16-årig at fremstille skulpturer af jern. Dengang udstillede han på Galleri Graugaard og spillede musik i sin fritid. I 1969 dannede han sammen med Willi Jønsson og Kim Larsen Gasolin, som fyldte hele tilværelsen frem til 1978.

Beckerlee blev i en meget tidlig alder optaget af zenbuddhismen, og han har rejst en del i USA, Japan, Nepal, Indien, Australien og Europa og praktiserer i dag tibetansk buddhisme.

Franz har tydeligvis flere strenge at spille på, og han er for længe siden vendt tilbage som kunstner. I dag laver Franz primært abstrakte malerier i stærke og glødende farver. Det er ofte landskaber. Abstrakte – men med både horisont, himmel, skyer og sollys samt bjerge, kløfter og vand.

Ekspressionistiske landskaber med fantastisk natur – men hvor er vi henne? Hvor kan vi finde landskaberne fra malerierne? Franz maler ikke efter konkrete geografiske landskaber, og han vil ikke stille sig i vejen for folks personlige oplevelse af billederne, så det er helt op til beskuerens fantasi af afgøre.

Franz Beckerlee har flere gange fået optaget sine værker på Charlottenborgs forårsudstilling.

Portrætfoto: Eddie Michel Azoulay