Matthew Betancourt

AMERIKANSKE KUNSTNER FRA CALIFORNIEN BASERET BERGEN NORGE.

Matthew Betancourt

Født 1989 og opvokset i Californien har kunstneren Matthew Betancourt har tegnet og malet så længe han kan huske. Han minder om et pivotalt øjeblik fra sin barndom, da han tegner sin familiekat: den erkendelse og forbavselse, at han havde magt til at skildre verden omkring sig. Siden det øjeblik har processen med at skildre verden gennem maleri og tegning været centralt for hans liv.

I 2017 vandt den selvlærte kunstner Santa Maria Utility Box Contest. Det var efter at vinde konkurrencen, at maleriet gik fra at være en lukrativ hobby til en lidenskabelig hel tids beskæftigelse.

Matthew flyttede til Norge i 2017 og bor sammen med sin kone i Bergen. I sit studie i det historiske centrum af Bryggen dedikerer han sin tid til at udvikle sine kunstneriske færdigheder. Han finder sin inspiration fra Rembrandt og Odd Nerdrum, to kunstnere, der ikke er bange for at udforske forskellige kunstneriske områder for at opdage deres egne veje fremad.

Portræt og billedmaleri er hans lidenskaber i studiet, hvor naturen og mennesker gør det muligt for ham at forfine og udvikle hans maleri teknikker. Uden for atelieret indfanger hans MiniTins-serie de steder, hvor han finder mest fred.

Priser: Santa Maria City Utility Box Kunstkonkurrence Fase 1 (2017): 1. plads