Aktuel udstilling

Klovnens glade farver

Galleri Nørballe præsenterer en udstilling med Adi Holzers farvesprudlede univers.

Der er knald på farverne, når Adi Holzers går til arbejdet. Den østrigsk fødte, dansk gifte kunstner udstiller til sommer nye glasskulpturer, malerier og håndkolorerede grafiske arbejder i Skulpturparken Augustiana i Augustenborg.

Holzer er særligt fascineret af klovne, og de spiller en central rolle i hans værker. Både som trist og som glad klovn. Udstillingen viser bland andet hvilken inspirationskilde, kunstnerens mange årige venskab med verdensklovnen Benny Schumann, har udviklet sig til.

– Musik er i høj grad også Adi Holzers inspirations kilde. Det har givet sig udslag i grafiske serier tilegnet blandt andet Mahler, Mozart og Bruckner, forklarer galleriejer Kim Nørballe.

Adi Holzer er født i Stockerau ved Wien i 1936 og afsluttede sin uddannelse ved Kunstakademiet i Wien i 1960. Han har været bosat i Danmark siden 1962. Han har markant sat sit præg i en række kirker, heriblandt Baunekirken i Tjørring, offentlige bygninger og institutioner såvel i Danmark, Tyskland som i sit fødeland.

Galleriet er ånen onsdag til fredag fra kl 13.00 til 18.00 samt lørdag fra kl 10.00 til 13.00 – Bredgade 5a – Herning

 

Som en julehilsen vil alle besøgende, så længe lager haves, modtage et ark kravlenisser udført af den fynske kunstner Frank Hammershøj, for Galleri Nørballe.